www.noikarrier.hu   Legjobb női munkahelyLegjobb női munkahelyLegjobb női munkahelyLegjobb Női Munkahely
 
 
Legjobb Női Munkahely
Legjobb Női Munkahely
Legjobb Női Munkahely

Legjobb Női Munkahely
Legjobb Női Munkahely
Legjobb Női Munkahely
A részvétel előnyei

Hiteles kép

A „Legjobb Női Munkahely" felmérés hiteles és összetett képet nyújt a női munkavállalókat foglalkoztató kérdésekről, a munkahellyel kapcsolatos elégettségükről. A HR vezető a felmérés eredményei alapján pontosan kijelölheti azokat az azonnali és hosszabb távú intézkedéseket, teendőket, amelyekkel e speciális munkavállalói csoport igényeinek jobban meg tud felelni a munkaadó.
Ezzel a HR vezető aktívan járulhat hozzá az adott munkahely pozitív imázsának erősödéséhez a jelenlegi és potenciális munkavállalók körében. A HR stratégia ezen alkotó elemének fejlesztésével a HR szakemberek erősíthetik a vállalat piaci versenyképességét és megteremthetik a hosszú távú produktivitás fenntartásának alapjait.

Összehasonlítás
A felmérésben való részvétel megnyitja a lehetőséget az ország többi vállalatánál sikeresen működő gyakorlatok megismeréséhez. Ezzel a HR vezető érdemi támogatást kaphat a vállalati HR stratégia cél- és eszközrendszerének finomításához, újrafogalmazásához.

Fejlődési potenciál feltárása
Magyarországon a vállalati szintű esélyegyenlőségi/sokszínűségi stratégiák és politikák elterjedtségi szintje viszonylag alacsony. A részvétel során a HR vezető feltárhatja a vállalat fejlődési tartalékait, azok kiaknázásában pedig alkalmazhatja a máshol már jól bevált módszereket, programokat, így időt, pénzt és fáradságot megtakarítva.

Jó példák megismerése
A jó példák révén nemcsak a példamutató gyakorlatot folytató vállalat gazdagodik jó hírnevében, hanem a fejleszteni kívánó vállalatok, HR vezetők is sokszínű és átfogó képet kaphatnak a nők integrációját és karrier előmenetelét támogató stratégiák és intézkedések tárházából. Megismerhetik, hogy a miként lehet összehangolni a vállalati és a kormányzati intézkedéseket a legjobb eredmény elérése érdekében.

Munkaadói márkaépítés
A „Legjobb Női Munkahely" cím értéket képvisel a Magyarországon napjainkban divatossá váló „munkaadói márka" kialakításában is. Az „Legjobb Női Munkahely" Díj a jövő munkaerejét megtestesítő nők körében emeli ki a cím birtokosát versenytársai közül.

Média megjelenés és logó használat
Több világtrend is felhívja a figyelmet arra, hogy nők gazdasági aktivitásának növelése elodázhatatlan feladat, és ezért kiemelten fontos a potenciális foglalkoztatók felkészítése e makro- és mikro gazdasági szinten is komoly kihívásokat jelentő feladat megoldására.

Az esélyegyenlőség, mint versenyképesség mércéje
A nők munkaerő piaci integrációjának szükségszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a legfrissebb gazdaságelemzések központi makrogazdasági és versenyképességi összefüggésként kezelik a nők és férfiak esélyegyenlőségének kérdéskörét.
A Világgazdasági Fórum két irányadó elemzése a Versenyképességi Világjelentés (Global Competitiveness Report) és a Nemek Helyzete Közötti Eltérések Jelentése (Gender Gap Report) eredményei egyértelműen rámutatnak a gazdasági versenyképesség és a nők esélyegyenlőségnek egyenes összefüggésére.


Rangsor
A pályázaton résztvevő vállalatok rangsorbéli helyének megállapításakor azonos súllyal vesszük figyelembe a pályázó nőkkel kapcsolatos szervezeti rendszerekről, folyamatokról és intézkedésekről kitöltött kérdőívének adatait és a női munkavállalóik által kitöltött anonim kérdőívek eredményeit.
 

Külön megrendelés alapján bármely résztvevő vállalat számára átfogó elemzést készítünk, amely tartalmazza:
•    a magyarországi vállalatok HR stratégiájának legsikeresebb esélyegyenlőségi elemeit,
•    a vállalat saját rangsorbeli pozícióját,
•     a női munkavállalóik elégedettségére, a vállalat iránti elkötelezettségére vonatkozó adatokat
•     és javaslatokat teszünk a megvalósítható humánpolitikai fejlesztések körére.

 
 
Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség © 2003-2018         Honlapkészítés: www.webdesignstudio.hu
 
Az MNKSZ honlapjainak fejlesztését és karbantartását a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja